ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Snaga odluke | #NećuNaKafu reklo više od 240 učesnika

Nije to bila ona vrsta reda gdje svi nervozno cupkaju u mjestu, mjerkaju gdje je gužva manja ili veća, nestrpljivo gledaju na svoje satove, da bi na kraju reda naišli na isto tako nervoznu, cupkajuću i nestrpljivu radnicu na šalteru.

Tog jutra, daleko od šaltera i nestrpljenja a još dalje od tmurnih i dosadnih kafana,  formirana je jedna šarenolika kolona koja je imala jedan zajednički cilj: vidjeti svoj grad iz ptičje perspektive.

#NecuNaKafu  izlet zvanično je krenuo u nedjelju u 09:00h sa Kamberović polja. Sudeći prema dugim redovima interesovanje za ovaj izlet bilo je ogromno. Naoružani voljom i osmjehom, opremljeni entuzijazmom i pozitivnom energijom, šarenolika kolona krenula je u kreiranje jedne dinamične priče. Raznolikost, koju je činilo oko 250 ličnih mišljenja, interesa, ciljeva, kondicija, fizičkih i psihičkih skolopova; raznolikost u generacijama, u motivima slikanja, motivima planinarenja, motivima druženja… dali su jedan neopisiv i jedinstven začin ovoj cijeloj priči, začin zvani SLOGA i JEDINSTVO. Svakim korakom, iako pomalo klizavim, bogatili smo njen sadržaj, povećavali joj broj ispisanih stranica. Stoljetna bukova šuma, magla, izlazak i zalazak sunca (kojeg nimalo nismo ostali pošteđeni) obezbjedili su nam velike količine inspiracije. Nakon dolaska na spomenik, uspjeli smo uloviti bijelo more oblaka iznad našeg grada. Uhvaćenim plijenom bili smo zadovoljni, ali ne i situacijom koja se dešavala u našem gradu ispod ovog mora. Sretni što smo izbjegli koncentracije nama dobro poznatih supstanci, ali i svjesniji da MORAMO učiniti nešto ZA našu okolinu, počelo je škljocanje aparata i „okidanje selfija“ kao i mnogih zajedničkih fotografija. Nakon slobodne šetnje i okrepljujućih čajeva, krenuli smo u povratak istom stazom, kako bi završili našu malu priču, i divili se ulovljenom hranom za naše duše, naše tijelo, naše objektive…za NAŠU priču.

Zajedno smo lovili najljepše trenutke jedne obične nedjelje, koja uopšte nije bila obična, a sve to zahvaljujući VAMA. Hvala vam!

Tekst poslala : Raindance_maggie (Instagram profil)

TOP