ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Vedro ti bilo, FILIPE!

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice u nedjelju, 11. januara 2015. godine, uspješno je realizovalo izlet na Lisac u sklopu humanitarnog projekta pomoći sugrađaninu Filipu Blaževiću „Evo ruke, Filipe!“ koji boluje od teškog oblika leukemije.

Projektu se odazvalo 90 osoba, koji su kupili isti broj vaučera nominalne cijene 10 KM, pa je time prikupljeno 900,00 KM.

racun filip vedro

Uplatnica za humanitarni izlet na Lisac.

Samom izletu na Lisac je pristupilo 55 osoba, većinom članova našeg Udruženja, ali i drugih zeničkih planinarskih društava, te Udruženja „Avantur“. Posebno imponuje učešće predsjednika Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine, gospodina Zehrudina Isakovića, koji je svojim prisustvom u koloni učesnika dao na značaju ove humanitarne akcije.

Uprkos trudu vozača, autobus, kojeg je za ovu humanitarnu akciju doniralo preduzeće „Almy Transport“ doo Zenica, nije uspio doći do Vrselja zbog leda u Pojsku, pa je kolona krenula upravo iz ovog sela Kočevskog sliva.

Obasjani suncem, učesnici su, stazom Vrselje – Dževadova voda – Borovi – ispod Goluba – Dilaverovo imanje – planinarski dom, uživali u pejzažima srednje Bosne, sa magičnim pogledom na Vlašić, Vranicu i masiv Lisca i ostatkom jedne lavine, da bi oko podneva stigli u planinarski dom „Tajan-Lisac“. Topla dobrodošlica domaćina iz PD „Tajan-Lisac“ Zenica, koji su za ovu akciju ustupili dom na korištenje, učinila je dvosatni boravak na domu lijepom uspomenom. Nakon zajedničke fotografije i upućenog srca Filipu, kolona se počela spuštati ka selu Gradišće, gdje su stigli u kasnim popodnevnim satima. Usput se razmetalo šalama i pjesmom, pa je težak silazak, po klizavoj, zaleđenoj i blatnjavoj stazi dobrano olakšan.

Kako je prošao bez ijedne povrede, incidenta ili nekog drugog problema, izlet je, od strane učesnika, ocijenjen kao izuzetno uspješan, a još jednom se dokazalo kako se za destinaciju Lisca traži mjesto više u „VEDROvoj“ koloni.

Autobus za ovaj izlet, doniralo je privredno društvo “Almy Transport” Zenica. Printanje vaučera za ovaj izlet, doniralo je privredno društvo štamparija “Labirint” Zenica. Topao doček svih učesnika i planinski čaj ubran na padinama planine Lisac, za ovaj izlet, doniralo je planinarsko društvo “Tajan-Lisac” Zenica.

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice se nada da će naš sugrađanin, Filip Blažević, uspjeti da se popne na najvišu planinu svog života, osvojiti je i pobjedonosno nam mahnuti s vrha!

Humanitarna akcija „Evo ruke, Filipe!“ još jednom je dokazala humanost planinara, kao osoba vedrog i zdravog duha. Da ovo nije samostalna humanitarna akcija, dokazat će i proljetno organizovano davanje krvi naših planinara.

VEDRO TI BILO, FILIPE!

PR Udruženja planinara „VEDRO“
Afan Abazović

TOP