ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Afirmacija mladih : Poslali smo našeg najmlađeg člana na Boračko jezero sa Izviđačima

Na planinarskim turama, u veseloj koloni sa ostalim vedrašima, uvijek možete vidjeti nasmijana lica naših dragih mališana. Naša dječica ne kriju svoje oduševljenje i jedva čekaju naredni izlet, te zbog iskrene ljubavi prema prirodi koja se u njima budi, odlučili smo da razveselimo najaktivnijeg mladog planinara.

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “Vedro” je odlučilo da nagradi Džanana Dogloda jednim malim gestom, većinskim učešćem u troškovima boravka malenog u kampu “Saveza izviđača” Zenica, na Boračkom jezeru. Svakim korakom u našoj koloni koji je napravio, pokazao nam je koliko hrabrosti, snage, avanturističkog duha, volje i želje ima.

Cilj nam je širenje ljubavi prema prirodi i zdravom životu kroz smijeh, zabavu i lijepo druženje, te smatramo da je ovo idealna prilika da se Džanan druži sa svojim vršnjacima i sa sobom ponese jedno predivno iskustvo koje će pamtiti tokom cijelog života. Ono što želimo podstaknuti kod mladih jeste snalaženje u prirodi, timski rad, ljubav prema prirodi, kreativnost, te mislimo da je ovaj kamp idealno mjesto za početak Džananove edukacije, a nastojat ćemo vremenom organizovati još dodatnih edukacija.

Mladima na ovaj način pokušavamo približiti planinu, prirodu, naučiti ih da cijene prirodne ljepote koje su svugdje oko nas, koje treba da čuvamo. U naše kolone na planinarskim turama su dobrodošli svi ljubitelji zdravog načina života, prirode, te svi koji žele sklopiti nova prijateljstva i iskusiti lijepo druženje i pozitivnu atmosferu. Nadamo se da će Džanan imati još svojih vršnjaka na planinarskim turama, te na taj način još više zavoljeti planinarenje i prirodne ljepote.

Sve čestitke na postignutim planinarskim uspjesima našem Džananu, koji će nastaviti prenositi pozitivnu atmosferu i ljubav prema prirodi kako na sve učesnike pohoda, tako i na svoje vršnjake. Na mladima svijet ostaje, zato od malih nogu trebamo nastojati da ih učimo kako čuvati i voljeti najveće blago koje imamo, prirodne ljepote koje krase našu Bosnu i Hercegovinu,

TOP