ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Vedro Night i „ZENIČKI HORIZONTI“

U subotu navečer, 15. marta, u amfiteatru Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice, predstavilo se široj javnosti, na manifestaciji pod nazivom „VEDRO Night“, kojom smo zvanično predstavili Statut kao temeljni akt Udruženja, te akte nadležnih institucija pribavljenih u uspješno okončanom postupku registracije Udruženja.

Oko šezdeset gostiju, među kojima su bili naši članovi i simpatizeri od aktiviranja Udruženja, zatim članovi zeničkih planinarskih društava Poštar, „Tajan“, „Mladost“ i „Željezara“, bratskog omladinskog udruženja „Nova vizija“ Novi Travnik, te predstavnici medija (portali merak.ba i 072info.com), upoznati su sa članovima Upravnog odbora, kao i dosadašnjim aktivnostima (11 izleta, 1 predavanje, akcija darivanja krvi, sakupljanje plastičnih čepova i slično).

Predsjednik Udruženja, Nermin Talam, gostima je prezentovao ciljeve i motive aktiviranja Udruženja. Alexandra Domuz je predstavila izlete ponaosob, dok je Haris Adilović upoznao prisutne o saradnji sa udruženjima „Avantur“ iz Sarajeva i „Nova vizija“ iz Novog Travnika.

Inspirativnu besjedu je održao gospodin Zajko Šibonjić, sedamdesetpetogodišnji planinar iz PD „Željezara“ Zenica i učesnik nekoliko „VEDROvih“ izleta, koji je riječima hvale govorio o ideji Udruženja, a što je začinio interesantnim anegdotama iz bogatog planinarskog iskustva.

Na kraju manifestacije, PR Udruženja, Afan Abazović, prezentovao je autorski projekat Udruženja – „Zenički horizonti“, čija je zamisao obići grad Zenicu četirima turama sa četiri strane svijeta, a koji počinje u nedjelju, 23. marta, turom „Zapad“. Učešće u ovom projektu je besplatno, a „VEDRO“ poziva sve Zeničanke i Zeničane da nam se pridruže u upoznavanju užeg zavičaja u narednu nedjelju. Više informacija o samom projektu na: www.facebook.com/zenickihorizonti.

Zahvaljujemo se sponzorima „VEDRO Night“-a: CompExpert & GoodFood.ba (na fotoaparatu), pekara „Mido“ (na pecivu), Sarajevska pivara (na sokovima).

PR Udruženja “VEDRO”
Afan Abazović

TOP