ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

VEDRO: 365 dana iza nas

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO” iz Zenice u ponedjeljak navečer u Amfiteatru Politehničkog fakulteta, obilježilo je godinu dana svog rada i postojanja. Svečanosti se odazvalo preko 80 članova, simpatizera i prijatelja Udruženja.

Na početku je pročitan govor predsjednika Udruženja, Nermina Talama, u kojem je sumirao rad u proteklom periodu, istaknuvši ponosne cifre od 19 izleta, 4 edukativna predavanja, te ukupno 1.566 učesnika.

Nakon toga, Amel Selimović, potpredsjednik Udruženja, iznio je detalje o realizaciji projekata Zenički horizonti i Preko vode do slobode. Alexandra Domuz je u svom izlaganju izrazila zadovoljstvo radom u Udruženju, a Haris Adilović specifičnosti Udruženja.

U pauzama obraćanja, posjetioci su imali priliku pogledati video-klipove iz produkcije Udruženja, autora Haruna Hrustića i Amela Selimovića, a premijerno je projektovan klip “Preko vode do slobode – Prenj i Neretva”.

Na kraju svečanosti, podijeljene su zahvalnice pravnim (ALMY TRANSPORT doo Zenica, PERO doo Zenica, RM Company doo Zenica, MIDO doo Zenica, LABIRINT štamparija, COMP EXPERT doo Zenica i Turistička zajednica ZDK) i fizičkim licima (doc. dr Sabahudin Jašarević, dr Fuad Klisura, Almir i Amela Durmić, Dženan Ajdinović, Josip Poljak, Mirza Husetić, Edin Hujdur, Ilma Šakić, Harun Hrustić, Željka i Rešad Odobašić) koji su pomogli razvoj Udruženja, te Udruženjima “Avantur” iz Sarajeva, “Nova Vizija” iz Novog Travnika, AMK ZAK 1946 Zenica, SRK Bosna Zenica i PSD Poštar Zenica. Bitno je istaknuti da su se na svečanost po prvi put odazvala sva zenička planinarska društva.

Također, novi članovi Udruženja dobili su svoje članske karte, na čemu im čestitamo i želimo mnogo uživanja na planinama uz “VEDRO”.

PR Udruženja
Afan Abazović

TOP