ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Uspješno završena obuka za markiranje planinarskih staza – VEDRAŠI Markacisti

Naime, 27. i 28.06.2015. četiri člana Vedra je uz teoretske i praktične upute ekipa iz sportsko i naučno istrazivačkog kluba – SNIK “Atom” Zavidovići i „Vis“ Žepče, zakoračila u taj mali, ali jako bitan, svijet planinarskih markacija i putokaza. Nakon uvodnih teza od strane gospodina Mirka Matijevića i Admira Bajraktarevića, svi su se zajedno uputili na obilježavanje jednog dijela staze Matinskog Visa u Žepču.

Naoružani crvenom i bijelom farbom, te ostalim potrebnim alatom krenuli su u akciju markiranja staza, te uz savjete i upute vodiča sticali praktične vještine potrebne za osiguravanje vidljivih markacija koje će u budućem vremenu usmjeravati zaljubljenike prirode na pravi put, te omogućiti im bezbijedan uspon i silazak niz planinu.

Jedan od osnovnih razloga ove obuke jeste taj, da postanemo kvalitetan dio jednog fantastičnog projekta pod nazivom „Via Dinarica“, te da svojim znanjem, voljom i svojom ljubavlju prema prirodi i prema ostalim ovisnicima o planinama doprinesemo unapređenju, razvoju i povezivanju potencijala Dinarskog gorja, što je ujedno i osnovni cilj projekta „Via Dinarica“ … jer „VIA DINARICA PRIRODNO POVEZUJE“.

Zahvaljujemo se domaćinima na divnom gostoprimstvu u njihov dom „Matinski Vis“ Žepče i ostatku odlične ekipe bez koje protekli vikend ne bi bio jedno veliko lijepo nadahnuće za naše planinarske duše.

TOP