ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Promocija planinarsko–turističke karte Kaknja

Na poziv planinarskog društva „Bobovac“ i autora planinarsko–turističke karte Kaknja Senada Bajrića, članovi Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“, odazvali su se na promociju planinarsko–turističke karte Kaknja koja je predstavljena  u srijedu  (17.12.2014. u 17h) u Omladinskom centru u Kaknju. Sam projekat podržala je i Općina Kakanj čije je štampanje finansijski pomogla. Na samoj promociji je upriličena i prodaja planinarsko–turističke karte po cijeni od 15,00KM, a cjelokupan  prihod od prodaje  bit će utrošen na finansiranju markiranja planinarskih staza, izradi planinarsko–turističkih tabli i panoa na području Općine Kakanj.

Planinarsko–turistička karta Kaknja služit će svima, kako planinarima, tako i ljubiteljima prirode, turistima i drugom stanovništvu koji se nađe na tom području. Na karti je prikazano 12 najinteresantnijih i najzanimljivijih planinarskih staza počev od Kraljeve Sutjeske, Bobovca, Ponijera, Bočice, Tvrtkovca, prašume i drugih. Sama izrada karte trajala je osam mjeseci.

Promocija je izazvala veliko interesovanje kakanjske javnosti i planinara iz mnogih planinarskih društava. Promociji je prisustvovao i aktuleni predsjednik PSBiH Zehrudin Isaković koji je dao veliku podršku ovom projektu.

Autoru planinarsko–turističke karte Senadu Bajriću Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ čestita na uspješnom završenom projektu koji će dobro poslužiti nama planinarima.

Vedro!

Nermin Talam
Predsjednik Udruženja

TOP