ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Magična završnica adrenalinske avanture – Preko Vode do Slobode

Nakon prvog adrenalinskog izleta, ubrzo je uslijedio i drugi. Subota, 4 ujutro, 55 učesnika se uputilo ka Prenju, odnosno Boračkom jezeru i kampu Saveza Izviđača općine Zenica.

Vrijeme nam nije bilo naklonjeno tokom uspona na Prenj. Kiša nije željela stati i olakšati nam uspon, ali isto tako naša želja da osvojimo Prenj bila je mnogo jača od samog (ne)vremena. Konstatno smo ponavljali „Nema lošeg vremena, samo loše opreme!“, te pjevali i zezali se kao motivaciju da nastavimo dalje uspon. Na Jezercu konačno je vrijeme popustilo i sunce se probijalo kroz mrke oblake. Boljeg raspoloženja nastavili smo našu avanturu na planini koja to nije.

Našu prenjsku avanturu okončali smo oko 20 sati, kada smo došli u kamp na Boračkom jezeru i počeli pripreme za novu avanturu koja nas je čekala na Neretvi sljedećeg dana. Veliki komplimenti idu momcima iz Jordana, te djevojci Klaudiji iz Njemačke, koji su s lakoćom savladali Prenjske izazove.

Nedjelja svanu obasjana suncem i plavim nebom, dobar znak za nezaboravan rafting. Zahvaljući našem partneru projekta, SRK BOSNA, rafting je prošao bez poteškoća. Dobrog raspoloženja u Zenicu smo stigli u kasne noćne sati i time završili ovogodišnje izdanje projekta Preko Vode do Slobode.

Zahvaljujući našim sponzorima, GOG računari, Pekara PruščanovićČevabdžinica kod SejeAlmy TravelZIM,SHOTKlub za praktično streljaštvo SHOTPyrusLabirintTerra DinaricaVia Dinarica, ukupno 102 učesnikauživala su u ljepotama Prenja i Neretve.

Također želimo zahvaliti našim medijskim partnerima, Zenicablog, Zenit, FaceTV, 072info, ActiveRadio, koji su nas pratili od samog početka. Zahvaljujemo se i Gorskoj službi spašavanja koja je dala doprinos i sigurnost cijeloj realizaciji projekta, svojom vještinom i sposobnošću da budu podrška na planini za sve učesnike i naše članove.

Najveće hvala ide našim učesnicima, članovima i simpatizerima bez kojih VEDRO i naši izleti bili nezamislivi.

I ne zaboravite, NE OSVAJAMO MI PLANINE, PLANINE OSVAJAJU NAS!

Vedro vam bilo gdje god hodili

PR Udruženja planinara “VEDRO”

Nino Mujkić

TOP