ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Snaga LISCA – Pogled na Zenicu za 52 učesnika

Nakon mini projekta Pješobus realizovanog u saradnji sa Gradom Zenica i partnerima kroz niz aktivnosti u projektu “Zimovanje djece i omladine na Smetovima 2016.”, naše Udruženje nastavilo je sa svojim planom aktivnosti u ovoj godini.

Zajedno sa planinarskim društvom Tajan organizovali smo jednodnevni izlet na Lisac, gdje smo otkrili njegovu snagu i moć. Našu avanturu započeli smo iz sela Vrselje, a naši vodiči tog dana su bili iskusni Željko Knez, instruktor planinarskih vodiča u PSBiH, kao i Bernardin Kapo, licencirani planinarski vodič i domaćin na planinarkom domu Lisac.

Svo vrijeme dok smo se penjali ka Jelini, najvišem vrhu Lisca (1331 mnv) duvao je jak vjetar koji nam je otežavao uspon. No i mi smo pokazali zube Liscu i prkosno nastavili penjati se u želji da svoje zastave mašemo na Jelini. Na Jelini smo imali nevjerovatan pogledan na Zenicu i mnoge planinske masive poput Bjelašnice, Konjuha i mnogih drugih. Nakon kratkog odmora uputilo smo se ka planinarskom domu Lisac na zaluženi odmor i izvanredni planinarski čaj koji su nam spremili naši domaćini iz Tajana. U kasnim poslijepodnevnim satima zaputili smo se nazad u Zenicu.

Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su odlučili provesti nedjelju s nama u prirodi. Veliko hvala i vedre pozdrave šaljemo našim vodičima, Željku Knezu i Bernardinu Kapi koji su na edukativan način vodili cijeli izlet i uputili sve učesnike na osnove planinarstva i kako se treba ponašati u prirodi. I naravno, da ne zaboravimo i naše prijatelje iz PD Tajan i prelijepom domaćinstvu.

Naša avantura se nastavlja već 14. februara kada idemo na Pogorelicu, a sve informacije za taj izlet moći ćete uskoro naći na našoj facebook stranici.

VEDROOOOOOOOOOOOO!!

TOP