ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

ZH 2015 | Finalna etapa dovela 160 planinara na SMETOVE

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „Vedro“ iz Zenice, realizovalo je 19.04.2015 godine četvrtu etapu –  “Sjever”,  projekta „Zenički horizonti “, sa startom od sela Gladovići gdje su se planinari uputili  preko Kraljevina na Smetove, uživajući u prekrasnom krajoliku koji se nalazi na sjevernoj strani grada Zenice.

Stotinu šezdeset (160) učesnika iz Zenice i Kaknja, kao i ostalih gradova prehodalo je prelijepu turu koja je u 08:00 krenula iz poznatog sela Gladovići, iznad Vranduka. PR Udruženja Afan Abazović, nakon upoznavanja planinara o etapi koja ih čeka, uputio je sve učesnike prema Kraljevinama gdje smo uživali u prirodi i druženju, a naravno i u edukaciji o tom kraju. Nakon Kraljevina koje smo prešli put nas je doveo do Smetova gdje nas je dočekao Kantonalni zavod za javno zdravstvo Zenica sa ručkom zahvaljujući kojem su se svi učesnici okrijepili nakon duge šetnje.

Zahvaljujući saradnji Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo Zenica i Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “Vedro” u okviru projekta “Zenički horizonti“ organizovala se zdravstveno-promotivna kampanja s ciljem podizanja svijesti i znanja o primjeni zdravih životnih navika. Ovim putem se zahvaljujemo cijelom timu iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo koji su na nesebičan način pomogli da zajedno promovišemo zdrav život. Udruženje planinara “VEDRO” se nada i daljnjoj saradnji i komunikaciji u ovom segmentu da bi što bolje pružili svim stanovnicima Zenice adekvatno znanje o načinu zdravog življenja i koliko je to od značaja za njihov život.

Na Smetovima je naše udruženje organizovalo autobus za sve osobe slabije kondicijske spremnosti, koji nisu bili u mogućnosti da se vrate pješke u Zenicu, dok je više od polovine učesnika posljednje etape, etape SJEVER, tačnije 86 planinara, svoj put nastavilo ka Zenici uživajući u prirodnim ljepotama koje krase ovaj dio etape.

Udruženje „Vedro“ se zahvaljuje GSS Zenici koja je i u četvrtoj etapi zajedno sa organizatorima iz VEDRA napravila jedan siguran i kvalitetan izlet gdje smo zajednički izveli sve učesnike u prirodu oko grada Zenice i obezbjedili im sigurnost.

Sponzori projekta su JP BH Pošta, Almy Transport, RM Company, Arel, Fantasy i kopirnica Labirint, a medijski sponzori radio Zenit, ZenicaBlog, Radio-televizija Zenica i magazin Sigma.

Hvala svima na podršci pri organizaciji i realizaciji ovog svezeničkog planinarsko-rekrativno-edukativnog projekta!

TOP