ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Vedraši na Jahorini tražili duh Vučka

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice u nedjelju je izvelo ponovo masovni planinarski izlet pod nazivom: „Jahorina: U potrazi za olimpijskim Vučkom“. U koloni je učestvovalo rekordna 142 učesnika iz Zenice, Busovače, Kaknja, Visokog i Sarajeva. Sam planinarski izlet organizovan je na 31. godišnjicu početka XIV zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu.

Maglovita Jahorina dočekala je učesnike ovog uspona, a po jakoj mećavi i gotovo nikakvoj vidljivosti, za 3 sata uspona došli su na lokalitet Ice bara. Organizator je odlučio da se ne realizuje uspon na sam vrh Jahorine, Ogorjelicu, zbog vremenskih neprilika, tako da je nakon šezdesetominutnog predaha u ovom specifičnom ugostiteljskom objektu, kolona počela silazak ka SRC Jahorina, gdje su došli nakon sat i pol. Dio učesnika se zbog nedovoljne kondicijske spreme vratio na početnu tačku ski-liftom.

Nakon kafe pauze u jahorinskim hotelima, dva autobusa učesnika su napustili područje Jahorine i u večernjim satima došli u Zenicu.Izuzetno jaka mećava i temperature ispod nule otežale su ovu, inače nezahtjevnu turu, no svi učesnici su bili prezadovoljni onim što im je Jahorina u saradnji sa „VEDRO“-m ponudila. Da li su našli „duh Vučka“, oni će sami reći.

Naredni planinarski izlet u organizaciji Udruženja planinara „VEDRO“ je izlet na planinu Perun kod Vareša, a kojim će se obilježiti Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u nedjelju 1. marta 2015. godine.

Napominjemo da se svakog utorka i četvrtka od 17:00 do 19:00 u prostorijama Udruženja (Dom mladih na Jaliji u Zenici), možete učlaniti i informisati o radu Udruženja.

Do narednog izleta, srdačan planinarski pozdrav VEDRO!

PR Udruženja planinara „VEDRO“
Afan Abazović

TOP