ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Zehrudin Isaković održao jedno “VEDRO” predavanje

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO” iz Zenice u utorak ,13. januara 2015. godine, realizovalo je četvrto u nizu edukativnih planinarskih predavanja eminentnih ličnosti iz svijeta planinarstva Bosne i Hercegovine.

Nakon Armina Gazića, Muhameda Gafića i zeničke ekipe penjača na Mont Blanc, “VEDRO” je zeničkoj planinarskoj publici imalo čast predstaviti još jednog Zeničanina, uspješnog novinara, publicistu, alpinisu, vođu i člana nekoliko ekspedicija, uključujući Everest, Akonkagvu, Cho Oyu i Jbal Toubkal, autora TV-serijala Al-Jazeere Balkans “Vrhovi Balkana”, te aktuelnog predsjednika Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine, gospodina Zehrudina Isakovića.

Na početku predavanja, koje je održano u amfiteatru Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici pred šezdeset posjetilaca, emitovan je 25-minutni film o Prenju, koji je dio Isakovićevog serijala „Vrhovi Balkana“, napravljenog u saradnji sa Al Jazeerom Balkans.

Potom je promovisana planinarsko-turistička karta planine Prenj (1:40.000). Karta je napravljena po uzoru na karte kakve danas koriste planinari i turisti u alpskim zemljama. Promotori karte su bili gospodin Kenan Muftić, projekt menadžer „Via Dinarice“ i gospodin Edin Durmo, predsjednik Kluba ekstremnih sportova „Scorpio“ iz Zenice. Istakli su da je karta urađena po najvišim tehničkim standardima i da obiluje mnogim informacijama korisnim za posjetioce ove prelijepe bosanskohercegovačke planine.

Šezdesetominutno druženje završeno je emitovanjem kratkog filma o projektu „Preko vode do slobode“ našeg Udruženja, a koji svoj fokus stavlja upravo na posjeti planini Prenj.

Gospodin Isaković je izrazio zahvalnost Udruženju za organizaciju ovog događaja i prilici da svom gradu prezentuje kartu ove planine, za koju se Zenica mistično vezala.

Udruženje se zahvaljuje članovima i simaptizerima na prisustvu, u nadi da će se odazvati na naredna predavanja koja planiramo organizovati, te dekanu Politehničkog fakulteta, prof. dr Sabahudinu Jašareviću, na logističkoj pomoći pri organizaciji ovog događaja.

VEDRO!

PR Udruženja planinara „VEDRO“
Afan Abazović

TOP