ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

VEDRO pristupa Planinarskom savezu Bosne i Hercegovine

Upravni odbor Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice odazvao se pozivu Zehrudina Isakovića, predsjednika Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine, na inicijalni sastanak o pristupanju Udruženja krovnoj instituciji bh. planinarstva, koji je održan u utorak u Sarajevu.

Gospodin Isaković je iznio planove novog menadžmenta Saveza, dosta promjena, novih pristupa, ideja i realizaciji istih, počevši od promjene legislative, pa do pokretanja moderne prezentacije i jačanja ove, jako bitne institucije za planinare, alpiniste, gorske spasavaoce, instruktore, vodiče i druge čije su aktivnosti vezane za planinu.

Rad Udruženja „VEDRO“ nije ostao neprimijećen u Planinarskom savezu BiH. Gospodin Isaković je izrazio zadovoljstvo i uputio pohvale na dosadašnji rad, naglasivši da je malo koje udruženje ili društvo učinilo ovoliko za promociju i popularizaciju planina uopće kao „VEDRO“. Istakao je i učešće Udruženja u humanitarnom radu, aludirajući na učešće na realizovanoj akciji dostave hrane i potrepština na, odronima odsječeni Bistričak.

Na kraju sastanka, sa obostranim zadovoljstvom, došlo se do zaključka da će Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice postati punopravna članica Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine početkom naredne, 2015. godine, što će dati mnogobrojne beneficije članovima Udruženja, kao što je osiguranje, članstvo u međunarodnim asocijacijama (UIAA, IKAR-CISA, ERA i BMU), popusti za smještaj u planinarskim domovima, popusti za kupovinu planinarske opreme na određenim prodajnim mjestima i mnoge druge. O mehanizmu obnove članarine, članstvo Udruženja će biti blagovremeno upoznato.

Upravni odbor se, u ime članova Udruženja, zahvaljuje gospodinu Isakoviću na prepoznavanju kvalitetnog rada, kao i na časti koja je ukazana ličnim pozivom za pristupanje krovnoj instituciji bh. planinarstva.

VEDRO!

PR Udruženja
Afan Abazović

TOP