ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Članovi Vedra učesnici na 10. memorijalnom pohodu “Salih Gafić-Gafa”

Članovi Udruženja za podršku i razvoj planinarstva I sportskog turizma “Vedro” iz Zenice učestvovali  su u 10. Jubilarnom, memorijalnom pohodu “Salih Gafić- Gafa.

Pohod u kojem je učestvovalo 27 planinara predvodila je Gorska službe spašavanja (GSS) stanica Zenica u petak, 26.02.2016. godine. Radi se o tradicionalnom noćnom pohodu koji se organizuje u čast i sjećanje na stradalog planinara, osnivača GSS stanice Zenica Saliha Gafića- Gafu. Učešće su uzeli planinari iz Sarajeva, Tranika, Zenice, kao i predstavnici GSS stanica iz pomenutih gradova.

Planinarska kolona je krenula iz Sebuja, preko Bistrovca i Rogatke, a odredište je bio planinarski dom na Pepelarima. Učesnicima pohoda se obratio predstavnik GSS stanice Zenica Ermin Skender, sa kratkim govorom o velikom čovjeku, planinaru zbog kojeg se svake godine organizuje ovaj pohod kao svojevrsno sjećanje na djela Gafe. Skender je predstavio I svoje kolege, vodiče na pohodu te dao smjernice o terenu i stazi kojom se kolona povela. Učesnicima se obratila i Jasmina Gafić, kćerka Gafića, koja i sama bila dio kolone. Druženje planinara organizovano je uz logorsku vatru i tople napitke. Noćenje je organizovano na planinarskom domu na Pepelarima.

TOP